Over de praktijk

Logopediepraktijk Bruning

Logopediepraktijk Bruning bestaat uit een team van ervaren  logopedisten, elk met één of meerdere specialisaties. Jong en oud kan er terecht voor onderzoek en behandeling van  problemen op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor, eten en drinken, kauwen en slikken.
De praktijk is tevens aangesloten bij ParkinsonNet.
Personen die een transgender traject (gaan) volgen kunnen ook bij ons terecht.

Een arts/specialist/tandarts/orthodontist kan een verwijzing geven voor logopedie.  Daarnaast is rechtstreeks aanmelden mogelijk. (DTL)
Door een goede multidisciplinaire samenwerking van zorgverleners binnen èn buiten het medische centrum streven wij naar een optimale behandeling .

Behandeling aan huis is mogelijk, mits geïndiceerd door een arts.

Kosten en vergoedingen

De kosten van logopedische behandeling worden vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico wordt belast voor vergoeding van de behandelingen. Indien het algemeen eigen risico van €385,- is opgebruikt, is de logopedie geheel vrij en wordt volledig vergoed. Voor kinderen geldt er geen eigen risico.

Logopedie wordt 100% vergoed indien uw zorgverzekeraar een contract met onze praktijk heeft. Voor het jaar 2020 heeft de praktijk een contract gesloten met alle zorgverzekeraars.

Directe toegankelijkheid logopedie

De praktijk is direct toegankelijk en hierdoor kunt u direct, onder bepaalde voorwaarden, zonder verwijzing bij ons terecht.

Een verwijsbrief van uw huisarts of specialist is niet meer nodig. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit besloten om de toegang tot logopedie makkelijk te maken. Dit besluit noemen we Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL). Helaas wordt dit niet door alle zorgverzekeraars vergoed en dan bent u verplicht wel eerst een verwijskaart bij uw huisarts, tandarts of specialist te halen.

Informeer bij uw verzekeraar of DTL vergoed wordt.

Informatie naar derden

Wij zijn verplicht om als logopedist de verwijzer te informeren omtrent de behandeling . In het belang van de behandeling kan het nodig zijn informatie over de behandeling te geven of te vragen aan derden. Wij verzoeken u hiervoor een toestemmingsformulier te tekenen.

 

Het Team

Deze allround praktijk staat voor Communicatie en meer…! De praktijk is gevestigd op 2 locaties in Bergen op Zoom en heeft ruime ervaring op het gebied van stem, spraak/ taal, slikken en gehoor. Het team bestaat uit 3 zeer ervaren logopedisten, die allen staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici.